Caminho Portugues
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Jan
22 Mei 2009 | Portugal, Coimbrã
Hallo allemaal.
We zijn vandaag aangekomen in Coimbra.
Het de 3e grootste stad van Portugal.
We zijn nu 10 dagen onderweg en hebben nu ca. 250 km afgelegd.
Het is al 10 dagen erg mooi weer. Soms is het wel erg warm, maar dit liever dan regen.
Wij zijn van Portugal gaan houden. De mensen in de dorpen en op het platteland zijn erg aardig en willen je altijd helpen en groeten steeds terug.
Omdat hier zo weinig pelgrims lopen zijn we soms een bezienswaardigheid.
Van de Portugese pelgrims naar Fatima hebben we geen last, want zij lopen langs de hoofdwegen en wij komen daar bijna niet. Als we er toevallig enkele tegen komen, zijn ze meestal erg aardig en vragen of we naar Santiago lopen.
Het landschap is vaak erg mooi, maar het is jammer, dat er langs de paden vaak zoveel rommel ligt.
De bewegwijzering na Fatima valt erg mee. Er is, volgens ons, de laatste jaren veel verbeterd.
Met de blaren van Jef gaat het stukken beter. Hij krijgt elke dag 2 keer verzorging van Kim, de Zuid-Koreaanse. Ik verdenk hem soms van opzet. Kim loopt al vanaf het begin met ons mee.
Jef wil, dat ik meld, dat ik op mijn knie ben gevallen en dat hij er een beetje gehavend uitziet.
We hebben al meerdere tochten gedaan. Het went niet, het verveelt niet en elke tocht is weer een nieuwe ervaring.
Ik ben vandaag nog bij een schoenmaker geweest, omdat er stiksel los was (kosten € 1,50).
Vanaf morgen gaan we richting Porto. Dat is de 2e grootste stad.
We gaan nu Coimbra bezichtigen. het is een mooie, oude stad. Het is de universiteitsstad van Portugal.
Wij danken iedereen voor de reacties.
Graag tot over een paar dagen.
Janenjef
We zijn vandaag aangekomen in Coimbra.
Het de 3e grootste stad van Portugal.
We zijn nu 10 dagen onderweg en hebben nu ca. 250 km afgelegd.
Omdat hier zo weinig pelgrims lopen zijn we soms een bezienswaardigheid.
Vanaf morgen gaan we richting Porto. Dat is de 2e grootste stad.
Wij danken iedereen voor de reacties.
Graag tot over een paar dagen.
Janenjef
22 Mei 2009 - 16:33
Joop En Lyan:
Jef wel leuk om blaren te hebben he/? geweldig wat jullie doen en genieten van het mooie Portugal.je vriend moet ook maar zeggen dat hij pijn heeft dan zal ze hem ook wel masseren.Loop ze en geniet van het mooie Portugal. volgende keer loop ik ook mee gr voor jullie van joop en lyan -
22 Mei 2009 - 17:02
Caroline:
Wat hebben jullie het leuk en wat verlang ik ernaar om ook te gaan. Nog even en ik ga het Pieterpad lopen maar de voorpret wordt steeds leuker. Geniet maar van elke dag en groetjes van Amanda en Caroline -
22 Mei 2009 - 20:28
Bas:
Hallo Jan en Jef
Leuk zijn de mailtjes en gelukkig dat je een goede
verzorging krijgt laat je maar verwennen hoor!
Wij hebben het ook heel erg naar de zin gehad voor herhaling vatbaar
aldus Corry.
Dan nog naar Groningen en dan je weet wel!!!!!
Veel groetjes en tot volgende keer. doei
Bas -
23 Mei 2009 - 18:41
Wies En Cees:
Fijn te lezen dat de tocht goed verloopt.Een enkel blaartje mag de pret niet drukken,gelukkig krijg je een goede verzorging.Jullie zijn al weer 10 dagen onderweg, wat gaat de tijd toch snel. Nou Jef en Jan nog een gezonde en prettige voortzetting Groeten Cees en Wies -
25 Mei 2009 - 08:54
Corrie:
Ga zo door mannen. Wij zijn er over een weekje dan zien we jullie. -
25 Mei 2009 - 12:22
Frans En Bertha:
Hallo jan en jef.
Zo te zien zijn jullie weer goed in vorm en is het volop genieten. Zo te lezen is het maar goed dat jullie een Kim bij je hebben. Veel loopplezier.
Frans en Bertha. -
25 Mei 2009 - 20:46
Ludo En Godelieve:
Hallo Jef
Hopelijk gaat het beter met de voetjes.
Spijtig dat we je vertrek gemist hebben.
Nog veel wandelplezier,ook de groeten aan Jan en voor beiden een behouden thuiskomst. -
26 Mei 2009 - 11:30
Houtepen Sleeuwijk:
Ik heb nog steeds veel respect voor wat jullie doen, ik wens jullie nog heel veel goed weer, en wes je allebei nog een goede wandeling toe
Groetjes Willy en Gerard -
26 Mei 2009 - 11:38
Nel :
Hallo Jan en Jef
wil jij ook verzorgt worden door Kim ,en ben je daarom gevallen.
Jaloers ????????????
Verders nog een mooie wandeling en geniet ervan
groetjes Nel -
26 Mei 2009 - 18:18
Adri En Marion:
het ga jullie goed, laat je maar lekker masseren broertje.
groetjes -
27 Mei 2009 - 19:38
Jan Brok:
Jan en Jef
Ik kom net terug van 10 dagen ANDORRA,alwaar ik op de hoogste berg van de pyrinenen ,2946 meter een stuk heb gelopen.
Maar dat weegt niet op tegen jullie prestatie.
Dus daarom deze late reactie.Ondanks jullie pijntjes ben ik er van overtuigt dat het zal lukken.Kanjers. -
29 Mei 2009 - 20:22
Anke En Jos:
Hallo Jef en Jan,
Volgens jullie laatste bericht gaat het voorspoedig naar omstandigheden,geniet vooral van jullie tocht en van de mooie omgeving.
groeten anke en jos